foto9

Nieuws

21 september a.s. is het weer zover. Vanaf 13.00 uur bruist en spettert het centrum van Naaldwijk!

Niet van de regen (wat een nat 2e lustrum vorige jaar) maar door zingende koorgezelschappen, combo’s, muziekinstrumenten, heel veel enthousiast publiek, kortom: gezelligheid.

Op 5 podia treden 15 koren op.

Eén Kassenbouwerkoor, één Rockkoor, drie smartlappenkoren, twee Shantykoren zeven Popkoren en één Jeugdkoor.

Wij zijn er trots op dat elke genre weer is vertegenwoordigd.

Er zijn maanden van voorbereiding aan vooraf gegaan waarin als rode draad door elke bespreking liep ”hoe houden we het droog als de weergoden ons weer niet goed gezind zijn”.

Na veel wikken en wegen hebben wij besloten over te stappen van 8 naar 5 locaties t.w.:

1. Van Daalen Optiek Hoofdpodium (Wilhelminaplein)

2. Slimmerick Podium

3. De 3 Winckels Podium (Dijkweg - Raoul Wallenbergplein)

4. Oranje Comité Podium (hoek Molenstraat- Julianastraat)

5. Verkade Keukendesign (Winkelcentrum De Tuinen)

Mocht het weer ons toch in de steek laten, proberen we op al deze locaties de zekerheid in te bouwen het enigszins droog en aantrekkelijk te houden voor de deelnemende koren.

Zoals eerder te lezen heeft Judith Koppert 9 jaar als bestuurssecretaris samen met alle bestuursleden van de Stichting Westland Korenfestival mogen meewerken aan een fantastisch evenement: het Westland Korenfestival. Dit voorjaar heeft Judith te kennen gegeven het stokje over te willen dragen. Het bestuur heeft mij benaderd met de vraag of ik wat zag in “dat stokje”.

 

Aangezien er vorig jaar een eind is gekomen aan mijn werkzame leven en ik nu tijd genoeg heb, veel van zingen houd - ik zing ook in een koor, heb ik ja gezegd op de vraag. Na een aantal voorbereidende maanden ben ik tot de ontdekking gekomen dat het woord stokje best vervangen kan worden tot “een dikke kluif “.  Wat een werk heeft Judith de afgelopen jaren verzet waarvoor nog eens heel veel dank!

 

Ik ga met veel plezier aan de slag voor het 11e Westland Korenfestival 2019!

 

Vriendelijke groet, Jeannette van Vliet

 

Contact: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 06-39813638