foto9

Nieuws

We zijn erg blij dat we kunnen melden dat het startsein, vanaf het gerenoveerde Wilhelminaplein, voor het 10 jarig jubileum, gegeven gaat worden door Westlands veelzijde muzikante, met haar prachtige stem, MAGHEN HILGERSUM.
Haar bijzondere zangkwaliteiten zijn niet alleen in het Westland bekend, maar ook ver daarbuiten. Nog maar net 7 jaar zong zij volop en stond zij al op het podium. In 2010 heeft zij het TV programma Una Voce Particolare van Ernst Daniël Smid gewonnen en is zij daarna ruim 1 jaar lang op theatertour door heel Nederland geweest met Ernst Daniël Smid en Francis van Broekhuizen. Ze mocht optreden voor de koning bij de Skippers Club in de Koninklijke Schouwburg. 
In augustus 2013 heeft zij meegedaan aan the Voice of Holland met het nummer "O Mio Babbino Caro" een vertolking van Maria Callas. Vele Westlanders zullen haar ook herkenning vanwege haar medewerking aan de musical "De Kromme Jongens" en tal van andere culturele optredens. 
Maghen is een veelzijdig talent, momenteel is ze werkzaam als actrice, muzikant (opera en jazz), en als podiumcoach begeleidt ze volwassenen en kinderen. Maghen woont in het Westland, ze heeft een lieve man en kind en twee katten. 

Judith Koppert

 

Maghen Hilgersum

Zie onderstaand een verzameling aan krantenknipsels over het Westland Korenfestival van 2018.

Deelnemende koren 2009-2018: Bezetting van koren per jaar groeide naar: 8 Westandse koren en 8 koren afkomstig uit Nederland = 16 deelnemers per jaar. In totaal hebben er (inclusief 2018): 69 koren deelgenomen. 25 Westlandse koren hebben gedurende de afgelopen 10 jaar opgetreden. Sommige koren hebben meerdere malen aan het festival deelgenomen en sommige koren slechts 1 maal. 
44 koren hebben we kunnen beluisteren die van uit heel Nederland afkomstig zijn geweest. Voor deze groep geldt hetzelfde: sommige zijn meerdere keren en andere maar 1 keer geweest. 
Totale verdeling deelnemende koren in genres:
17 smartlappen-levensliedkoren
18 shanty-zeemanskoren
29 pop-rockkoren
 3 kinder-tienerkoren
 2 gospelkoren
Het aantal deelnemers van 2009 tot en met 2017 is ca. 7000+. Het aantal deelnemers in 2018 wordt geschat op 800+. 
Het aantal optredens vanaf het begin wordt geschat op 500. 
Bron: Erik Veenman, coördinator koren.

Judith Koppert

Word lid van: "Vrienden van de Stichting Westland Korenfestival"

Als u het Westland Korenfestival een warm hart toedraagt, nodigen wij u uit om lid te worden van de Vrienden van de Stichting Westland Korenfestival. Een stichting, die op eigen wijze bijdraagt aan een groot muzikaal evenement in het Westland. Om dit evenement naar een hoger niveau te brengen is sponsoring noodzakelijk en om die reden is deze vriendenclub in het leven geroepen.
Om dit doel te bereiken zijn nieuwe "vrienden" van harte welkom. Het evenement dat de stichting jaarlijks organiseert wordt altijd druk bezocht en is uitgegroeid tot een echte traditie. Met een gevarieerd en actief programma op het Westland Korenfestival kunt u genieten van een gezellige dag.
Ontmoet het korenfestival: ontmoet elkaar!

U kunt zich aanmelden als lid van de vrienden. Contributie voor 1 jaar is € 20,oo. Daarnaast kunt u een lidmaatschap cadeau geven of een nieuw lid aanbrengen. Het jaar erna beslist u of u lid wilt blijven en betaalt dan zelf de contributie opnieuw. Het jaar van de stichting loopt van september tot september.

Verder zijn er sponsor mogelijkheden en tarieven voor:
- het plaatsen van reclame op de podia
- het vermelden van logo's op de website

Door de groei van het aantal vrienden ontstaat een krachtige stichting, die staat voor het bevorderen van de muziek van koren in het Westland.

U kunt uns volgen op facebook en op de website: www.westlandkorenfestival.nl

Maak uw lidmaatschap over op rekening:  NL45RABO0149327544
En stuur een berichtje naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Hendrik van Vliet (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  - mob: 06-22522626) en
Judith Koppert (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  - mob: 06-54216151)
geven u graag meer informatie over de vriendenclub en andere sponsor mogelijkheden.