• _0008_Achtergrond.jpg
  • _0004_IMG_3620v.jpg
  • _0001_Westland Korenfestival 2016 Erik Maree 079.jpg
  • _0002_Westland Korenfestival 2016 Erik Maree 204.jpg
  • _0003_Westland Korenfestival 2016 Erik Maree 029.jpg
  • _0006_IMG_3621v.jpg
  • _0000_Westland Korenfestival 2016 Erik Maree 140.jpg
  • _0005_Westland Korenfestival 2016 Erik Maree 071.jpg
  • _0007_IMG_0576.jpg

Met natte voeten werd het toch nog feest

Voor het eerst in de geschiedenis heeft het Westland Korenfestival te maken gehad met veel regen .. heel veel regen. Wij, de organisatie, hebben dit horror scenario altijd wel in ons achterhoofd gehad, maar waren toch niet echt hierop voorbereid. In spoedberaad op vrijdag hebben we besloten dat: "The show must go on!" Alles werd uit de kast getrokken om de koren een droog platform te geven om voor het publiek te kunnen optreden. Dat was een goede keuze! Tot onze vreugde en verbazing had niet één koor afgezegd. Alle lof gaat uit naar de deelnemers, zij trotseerden de regen en waren allemaal naar Naaldwijk gekomen. Met de opbeurende woorden van onze openingsgast Rob Baan, directeur van Koppert Cress, dat zingen goed is voor een gezond lichaam en blijde geest, gingen de koren de uitdaging aan. Mensen het was weer een feest te zien met hoeveel passie en enthousiasme jullie "deelnemers" stralend jullie optredens deden. Dat ook het publiek het festival niet links liet liggen bleek wel uit de grote opkomst. De pleinen en straten kleurden bont van de plu's en poncho's. Ook met de afsluitingsceremonie was het Wilhelminaplein tot de rand gevuld met deelnemers en toehoorders. Overigens is dit de laatste keer geweest dat we van het Wilhelminaplein in deze setting gebruik konden maken. Maandag 18 september is het op de schop gegaan voor de herinrichting en zullen we volgend jaar een heel nieuw plein hebben. Tijdens de laatste gezamenlijke afscheidsliedjes, o.l.v. dirigent Willem Vink en toetsenist Kees Toets, werd de polonaise ingezet en was het feest compleet. 

Trots zijn we op de vele vrijwilligers, van het koor 4Fun, die in de stromende regen de podia hielpen opzetten en na het fetival deze weer opruimden. Mensen onderschat dit niet, het is een hele klus en vereist een behoorlijk strak schema. Niet alleen de bouwers, maar alle vrijwilligers willen we graag bedanken. 

Het Westland korenfestival wordt niet gesubsidieerd door gemeente of overheid. Tal van sponsoren dragen dit evenement een warm hart toe en dankzij hun bijdragen wordt het mogelijk om dit in het Westland te laten plaatsvinden. Sponsoren dank jullie wel. 

Beste muziekliefhebber, met natte voeten werd het 9e Westland Korenfestival toch nog een heel gezellig feest!!
"Het publiek was onder de indruk en wij ook!!" Mensen bedankt voor alles....

Judith Koppert